Magasnyomású mosók felhasználási területei

A magasnyomású mosók sokoldalú segítség a ház körül. A készüléket kösse vízhálózatra és csatlakoztassa hálózati áramhoz, a vízcsapot nyissa meg, kapcsolja be a magasnyomású mosót, és kezdődhet a móka. A megfelelő tartozékokkal készülékét egy igazi multitalentummá varázsolhatja: akár homokszórás, csőtisztítás, terasztisztításról van szó - a felhasználási lehetőségek végtelenek. A becsapódási nyomás közvetlenül a fúvóka közelében a legnagyobb. Ezáltal a makacs szennyeződések hatékonyabban távolíthatók el. Enyhén szennyezett, illetve kényes felületeken nagyobb távolságot kell tartani. A bemutatott példáinkon is látható, hogy magasnyomású mosójával hogyan érheti el a kívánt eredményeket.

Mit szeretne tisztítani?
Az alábbi tisztítási feladatokhoz javasoljuk magasnyomású mosó használatát a ház körül:
Kerékpárok
Kerti gépek - és eszközök
Kert- és terasz- vagy balkonbútor
Kerítések és kisebb kerti utak
Motorkerékpár és - roller
Kisautók
Kültéri lépcsők és nagyobb kerti utak
Középkategóriás autók és kombik
Kert- és kőfalak
Lakókocsik és lakóautók
Úszómedencék és nagy teraszok
Minden a ház körül és homlokzatok

Itt megnézhet néhány példát a magasnyomású mosó felhasználásáról:

Mohás felületek 

moha eltüntetés
moha eltüntetés

Mivel a moha nemcsak vastag réteg a felületen, de a felület pórusait is eltömíti, ezáltal szennymaró használata javasolt. A szennymaró forgó sugarat képez: a tisztítóerő egy pontba koncentrálódik, melyet a lapos sugár felületteljesítményével ötvöz. A nagynyomású sugár ferdén éri a felületet és lassan, kb. 20-30 cm távolságról a mohás részt eltávolítja.

autó takarítás
autó takarítás

Járművek
A magasnyomású mosók opcionális tartozékai és tisztítószerek alapos és kíméletes járműápolást szavatolnak. Ennek köszönhetően néhány lépésben járművét újjá varázsolhatja, a magasnyomású sugárral eltávolíthatja a durva szennyeződéseket, pl. bogároldóval a hűtőrácsot, lökhárítót és szélvédőt. A felniket felni tisztítóval permetezze be. A járművet a készülék tisztítószer-funkciójával vagy speciális habosító fúvókával hordja fel az autósampont és rövid ideig hagyja hatni. Kefével alulról felfelé tisztítsa meg a járművet, hogy a tisztítószer hatását optimálisan kihasználja. 

terasz, erkély takarítás
terasz, erkély takarítás

Terasztisztítás
Nagyobb felületek optimális és kímélő tisztításáról a T-Racer (Karcher) terasztisztító gondoskodik: az állítható magasságú propellereket a két magasnyomású fúvókáva hozza mozgásba víznyomás hatására a tisztítóházban. Hoverkraft elven működik. A propeller elhalad a padló és a kisebb egyenetlenségek felett. A beépített védőrács megvédi a magasnyomású fúvókákat és propellert a sérülésektől, mint pl. kavics. A tisztítási teljesítményt megnöveli és egyenletes tisztítási eredményt biztosít. A burkolatnak köszönhetően fröcskölés mentes tisztítást biztosít.

kerti bútor tisztítás
kerti bútor tisztítás

Kerti gépek
Vessen véget a súrolásnak! Növények és virágcserepek,ásó, lapát, talicska, a magasnyomású mosóval hatékonyan megtisztíthatók. Így válik a kerti munka szórakozássá.

Kerti bútorok

Jelentéktelen foltok a kerti bútorokon - pl. légszennyezettségtől, vagy a tél okozta környezeti hatások által - alkalmazza a magasnyomású mosót. Makacs szennyeződés esetén használjon mosókefét tisztítószerrel együtt.

Redőny tisztítás
Redőny tisztítás

Redőnyök
Tisztítás előtt a redőnyöket teljesen húzza le. Ez után állítsa a szóró szárat alacsony nyomásra és hordja fel a tisztítószert. A redőny végén kezdje a tisztítást. A tisztítószert néhány percig hagyja hatni a felületen, hogy a szennyeződést feloldja. Ezután a feloldott szennyeződést a mosókefével majd a magasnyomású sugárral távolítsa el. 

forrás: https://www.kaercher.hu/hu/Termekek/Home__Garden/Magasnyoms_mosk/Felhasznalasi_teruletek.html